KURS KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

14:38:55 2015-11-27

Mardin Telkari Koruma ve Geliştirme Derneği, Mardin'in kadim el sanatı olan Telkâri El Sanatı Kursunu açıyor.

Mardin Valiliği SODES Projeleri kapsamında Telkâri El Sanatı Kursunu açıyor. Yapılan Proje Kapsamında sürdürülecek olan Kurs Kayıtları başlamıştır.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Musa Öztürk şu açıklamayı yaptı.

"Bilindiği gibi El Sanatları ustaları her gün azalmaktadır. El sanatları büyük emek isteyen mesleklerdir. Bu gün makinalaşmanın artmasıyla el sanatları yavaş yavaş yok olma tehlikesiyle karş karşıya kalmıştır. Mezopotamya'nın kadim el sanatı olan Telkâri (gümüş işleme) ustaları her gün azalmaktadır. Bu mesleği devam ettirenler azalmıştır. Biz Dernek olarak bu sanatımızın yaşatılması ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak amacıyla bir proje hazırladık. Valilikçe uygun görülen bu porjemizi hayata geçirmek istedik. Bunun için şu anda kursiyer kayıtlarına başlamış bulunuyoruz. Hedefimiz 30-40 kursiyere bu mesleği öğretmektir. Kurs sonucunda bu mesleği öğrenecek olan kişiler rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Kurs bitirenlere Meslek Edindirme Sertifikası verilecektir. isteyen iş yerini açabilir. iş yeri açma imkanı olmayanları ise, biz kendi atölyemizde istihdam etmeyi planlıyoruz." dedi.

Bu nedenle Mardin'li hemşehrilerimizin mutlaka bizleri takip etmelerini ve Kursumuza katılmalarını bekliyoruz.

Musa Öztürk

Proje Koordinatörü