Danışma Hattı:+90 533 766 09 13

KURS KAYITLARIMIZ BAÅžLAMIÅžTIR. ANASAYFA Mardin Telkari DerneÄŸi KURS KAYITLARIMIZ BAÅžLAMIÅžTIR.

2015-11-27 - 14:38 / Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mardin Telkari Koruma ve GeliÅŸtirme DerneÄŸi, Mardin'in kadim el sanatı olan Telkâri El Sanatı Kursunu açıyor.

Mardin ValiliÄŸi SODES Projeleri kapsamında Telkâri El Sanatı Kursunu açıyor. Yapılan Proje Kapsamında sürdürülecek olan Kurs Kayıtları baÅŸlamıştır.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Musa Öztürk ÅŸu açıklamayı yaptı.

"BilindiÄŸi gibi El Sanatları ustaları her gün azalmaktadır. El sanatları büyük emek isteyen mesleklerdir. Bu gün makinalaÅŸmanın artmasıyla el sanatları yavaÅŸ yavaÅŸ yok olma tehlikesiyle karÅŸ karşıya kalmıştır. Mezopotamya'nın kadim el sanatı olan Telkâri (gümüÅŸ iÅŸleme) ustaları her gün azalmaktadır. Bu mesleÄŸi devam ettirenler azalmıştır. Biz Dernek olarak bu sanatımızın yaÅŸatılması ve gelecek nesillere ulaÅŸmasını saÄŸlamak amacıyla bir proje hazırladık. Valilikçe uygun görülen bu porjemizi hayata geçirmek istedik. Bunun için ÅŸu anda kursiyer kayıtlarına baÅŸlamış bulunuyoruz. Hedefimiz 30-40 kursiyere bu mesleÄŸi öÄŸretmektir. Kurs sonucunda bu mesleÄŸi öÄŸrenecek olan kiÅŸiler rahatlıkla iÅŸ bulabileceklerdir. Kurs bitirenlere Meslek Edindirme Sertifikası verilecektir. isteyen iÅŸ yerini açabilir. iÅŸ yeri açma imkanı olmayanları ise, biz kendi atölyemizde istihdam etmeyi planlıyoruz." dedi.

Bu nedenle Mardin'li hemşehrilerimizin mutlaka bizleri takip etmelerini ve Kursumuza katılmalarını bekliyoruz.

Musa Öztürk

Proje Koordinatörü